Gelnagels

Wat zijn Gelnagels

Bij Gelnagels wordt er een laagje gel aangebracht op de nagels welke gevoelig is voor UV (ultra violet) licht. Bij deze methode wordt er een UV lamp gebruikt. De gelnagel is altijd opgebouwd uit meerdere lagen die ieder weer moeten uitharden onder de lamp. Met gelnagels is het mogelijk om de eigen nagel langer te maken dan dat hij is. Ideaal als je van jezelf korte nagels hebt. De gel is er in verschillende kleuren maar ook in een transparante kleurloze gel. Hierdoor zie je bijna niet dat je nagels niet van jezelf zijn. Bij gelnagels zijn allerlei leuke versieringen mogelijk om de nagels nog leuker te maken. Denk hierbij aan French Manicure of Nail art. Stoot je je nagels vaak, dan zijn te lang en zal je ze korter moeten vijlen. Knip de nagels nooit.

Magnetic site

Opvullen

Omdat je nagel gewoon blijft doorgroeien moet je een keer in de zoveel tijd je nagel laten opvullen om uitgroei te camoufleren. Een nagel groeit gemiddeld 0,1mm per dag. In een week zijn ze 0,7mm gegroeid. In een maand groeien nagels dus bijna 3mm. Bij het opvullen wordt een dun laagje van je Gelnagel afgevijld om weer een geheel te krijgen. Hierdoor krijg je weer een betere hechting op de onderlaag. Helemaal afvijlen van de kunstnagel is dus niet nodig. In veel gevallen worden kunstnagels opgevuld om de 3 à 4 weken. Voor een nagelbijter worden andere afspraken gemaakt. Deze nagel groeit sneller en zal dus ook sneller nabehandeld moeten worden.

Hygiëne is belangrijk

Het is belangrijk dat je Gelnagels laat aanbrengen door een vakkundig iemand die ook hygiënisch te werk gaat. Dit betekend dat gereedschap en vijlen ontsmet worden of eenmalig worden gebruikt. Hygiëne is belangrijk omdat je wilt voorkomen dat je schimmel krijgt op de nagel.

Wil je de nagels eraf hebben ga dan niet zelf peuteren maar ga terug naar uw nagelstyliste, zei zal deze voor u verwijderen en uw nagels nabehandelen.

Gellak

Gellak is eigenlijk bijna hetzelfde als gel nagels, ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal.
Alleen word er bij gellak meerdere laagjes over de eigen nagel ‘gelakt’. ( Dit breng je aan net zoals je nagellak aanbrengt.) Maar dan zonder verlenging. Het moet ook per laagje uitharden onder de UV-lamp. Gellak groeit net als bij gel nagels gewoon met je eigen nagel mee, dus zul je, met ongeveer 2 à 4 weken moeten opvullen. Ook dan word er het bovenste laagje weg gevijld, en vervolgens word er weer met een gellak over de hele nagel ‘gelakt’.
Ook zal de nagelstyliste – als je de gel nagels er af wil hebben – de gel zelf verwijderen en de nagels naverzorgen.