Permanente Make-up

Permanente Make-up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid, het lijkt op het zetten van een tatoeage, zelfde techniek, alleen een ander doel. Daarom word het ook wel een cosmetische tatoeage genoemd.
Permanente make-up is vaak handig voor mensen die niet vaak de tijd hebben om elke ochtend make-up aan te brengen. Of voor mensen die iets willen laten camoufleren.

Permanente make-up kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld wenkbrauwen op te vullen met de hairstroke techniek, (als je bijvoorbeeld hele lichte hebt van jezelf, of bijna geen haartjes ) zodat je ze nooit meer hoeft bij te tekenen.
Maar het word ook gebruikt voor extra nadruk leggen op je ogen, dus een permanent lijntje onder en boven je ogen.

De behandeling

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na ongeveer weer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 4 jaar aanwezig.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

permanente make up